Estatut vs. Exèrcit

Adjunto un link del diari El País on es parla literalment de "la frase colpista" (una altra cosa seria l'intent de cop d'estat) d'un militar del 2005 a Espanya:


Fragment extret de l'article d'El País del 20-02-2008:

Fragment traduït al català:
"Si arribés el cas, hauria de ser aquesta mateixa institució [la Corona], recolzada fermament per les Forces Armades, la que salvi la unitat d'Espanya si els polítics la posen en perill i la Justícia no hi intervé". La frase, sense cap dubte, colpista, la pronuncià el tinent general José Mena davant el Consell Superior de l'Exèrcit, que reuneix als màxims caps de l'Exèrcit de Terra, el 26 d'octubre de 2005. ....."

El País (versió original):

"Llegado el caso, tendrá que ser esa misma institución [la Corona], respaldada firmemente por las Fuerzas Armadas, la que salvaguarde la unidad de España si los políticos la ponen en peligro y la Justicia no interviene". La frase, inequívocamente golpista, la pronunció el teniente general José Mena ante el Consejo Superior del Ejército, que reúne a los máximos jefes del Ejército de Tierra, el 26 de octubre de 2005. ......."

English translation:

"Come the case, it will have to be the same institution [the Wreath], endorsed firmly by the Armed Forces, which safeguards the unit of Spain if the politicians put it in danger and the Justice does not intervene ". The phrase, unequivocally rebel, declared by general Jose Mena lieutenant before the Top Council of the Army, who brings together the maximum chiefs of the Army, October 26, 2005. ....... "

El que és lamentable és que una democràcia estigui vigilada pels militars. El que és més lamentable és que ho diguin clarament i sense vergonya. I el que encara ho és més és que un estat de dins la UE com és Espanya estigui al nivell de Turquia pel que fa a la qualitat de la seva democràcia.
Ara suposem el cas que democràticament Espanya escollís tirar endavant un estat plurinacional de debó i es fés mitjançant les reformes constitucionals votades democràticament pels polítics del Parlamento de Madrid i estiguessin recolzades per la judicatura. Donat el cas es veu que els militars passarien de tot i anirien pel dret. Sortirien amb els tancs a defensar la unitat d'Espanya diguessin el que diguessin polítics i jutges.

Res més a dir. Ells ja han dit tot el que havien de dir.