Jordi Pujol: Lo que importa ahora

Fragment de l'article: "Lo que importa ahora" de l'ex-president Jordi Pujol i Soley del 06/02/2008 a La Vanguardia:

".....

9. Por consiguiente, hoy y el 9-M lo principal -lo realmente importante- no es pedir nada. Ni es negociar nada, ni lanzar cables a nadie porque mientras no restablezcamos la dignidad y el respeto no nos tomarán en serio.
Hemos sido defensores a ultranza de la gobernabilidad española, y por consiguiente hemos contribuido en gran medida a la estabilidad y al progreso del conjunto de España. Pero tal como hoy están las cosas, nada de esto está a nuestro alcance, como no lo está defender eficazmente los intereses morales y materiales de Catalunya y de los ciudadanos de Catalunya. Volveremos a estarlo el día que recuperemos dignidad y respeto. Y que demostremos, a unos y a otros, que maltratar a Catalunya tiene un coste importante. Serio. Grave.
......"

Traducció al català:
".....

9. Per tant, avui i el 9-M allò principal -el realment important- no és demanar res. Ni és negociar res, ni llançar floretes a ningú perquè mentre no restablim la dignitat i el respecte no ens prendran seriosament.
Hem estat defensors a ultrança de la governabilitat espanyola, i per tant hem contribuït en gran manera a l'estabilitat i al progrés del conjunt d'Espanya. Però tal com avui estan les coses, res d'això no està al nostre abast, com no ho està defensar eficaçment els interessos morals i materials de Catalunya i dels ciutadans de Catalunya. Tornarem a estar-ho el dia que recuperem la dignitat i el respecte. I que demostrem, als uns i als altres, que maltractar Catalunya té un cost important. Seriós. Greu.
......"

L'única sortida que té CiU (i ERC) per recuperar la dignitat i el respecte és encarar un procés d'autodeterminació clar i català i sense embuts. Aquest és l'únic cost important, seriós i greu per Espanya. L'únic que entenen aquesta gent.
Tenir 10 escons o més de CiU a Madrid no és un cost important per Espanya quan sempre poden acabar unint-se PSOE i PP pels seus temes d'estat.
L'única garantia que tenim de respecte i de càstig a l'Espanya castellana és l'AUTODETERMINACIÓ i més ara que està a punt la independència de Kosovo.